Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Ξεσάλωσε ο Ερντογάν – «Να σταματήσει να προκαλεί η Ελλάδα»

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Ξεσάλωσε ο Ερντογάν – «Να σταματήσει να προκαλεί η Ελλάδα» – Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

NEWS – «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του προς τους πρέσβεις της Ε.Ε. στην Άγκυρα.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

«Κάποια μέλη της Ε.Ε τα διμερή τους ζητήματα προσπάθησαν να τα επιλύσουν στους διαδρόμους της Ε.Ε. Εκμεταλλεύτηκαν την ατζέντα της Ε.Ε και κρύφτηκαν πίσω από την αλληλεγγύη των χωρών – μελών» σημείωσε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ξεκάθαρη στάση στρατηγικής τύφλωσης ήταν τα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου. Αδικηθήκαμε. Δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες εγκλωβισμού μας στις ακτές μας».

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Ξεσάλωσε ο Ερντογάν – «Να σταματήσει να προκαλεί η Ελλάδα» – Παρουσίασαν ήδη την ατζέντα τους

Όλα αυτά την ώρα που η Άγκυρα «τορπιλίζει» το κλίμα πριν την έναρξη των διερευνητικών, καθώς διέρρευσε στο πρακτορείο Anadolu η τουρκική ατζέντα που σκοπεύουν να προωθήσουν.

Συγκεκριμένα, με αφορμή αφιέρωμα στους προηγούμενους γύρους των διερευνητικών επαφών, το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει ότι οι διαφορές που θα πρέπει να συζητηθούν στον 61ο γύρο των διερευνητικών που αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη είναι:

  • υφαλοκρηπίδα,
  • χωρικά ύδατα,
  • εναέριος χώρος,
  • αποστρατικοποίηση νησιών,
  • καθεστώς νησίδων και βραχονησίδων,
  • κέντρα εναέριας κυκλοφορίας (FIR) και
  • δικαιοδοσία επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης

Προειδοποίηση Μητσοτάκη στην Τουρκία ! Προς θερμό επεισόδιο Ελλάδας -Τουρκίας ;

Τελευταία Επεξεργασία: