Πολωνία: Οι αρχές άσκησαν δίωξη σε Ρώσο για κατασκοπεία

Πολωνία: Ρώσος πολίτης που ζούσε και είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Πολωνία για πολλά χρόνια κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας μεταξύ του 2015 και του Απριλίου του 2022, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Πολωνίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και χωρών που κάποτε ανήκαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής είναι εδώ και καιρό τεταμένες, αλλά η εισβολή στην Ουκρανία έχει ενισχύσει την επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Μόσχας.

Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση τον Απρίλιο με βάση στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχε συλλέξει πληροφορίες για τη στρατιωτική ετοιμότητα των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Η δίωξη σε βάρος του υπόπτου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δικαστήριο του Γκντάνσκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας της πόλης.

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα του υπόπτου επικεντρώθηκε σε στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονταν στο βορειοανατολικό τμήμα της Πολωνίας, στο πλαίσιο της οποίας διενεργούσε αναγνωριστικές αποστολές με αντικείμενο τις Πολωνικές Ενοπλες Δυνάμεις»,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: