Πώς φτάσαμε στο κραχ της Credit Suisse

Credit Suisse: Το ένα τέταρτο της αξίας της (25%) έχασε την Τετάρτη η μετοχή της Credit Suisse. Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τους Financial Times, κατέθεσε αίτηση για κρατική βοήθεια, αν και νωρίτερα ο πρόεδρός της, Άξελ Λίμαν, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια κρατική βοήθεια στην τράπεζα.

Οι εξελίξεις εντείνουν τις ανησυχίες για μια επανάληψη της εφιαλτικού «ντόμινο» του 2008, που οδήγησε στη διεθνή τραπεζική και οικονομική κρίση.

Με φόντο την πτώχευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank, που σήμανε συναγερμό στις αγορές, η μεγάλη ελβετική τράπεζα είδε τη μετοχή της να καταρρέει, κάτω από τα 2 ελβετικά φράγκα για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, μετά από ένα κρίσιμο «όχι».

Άναψε «φωτιές» ο μεγαλομέτοχος
Ειπώθηκε από τον μεγαλύτερο μέτοχο της, τη Saudi National Bank (SNB). Έχοντας το 9,8% της Credit Suisse ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ένεση ρευστότητας, με τον επικεφαλής της Αμάρ Αλ Χουνταϊρί να επικαλείται «ρυθμιστικούς λόγους που καθορίζονται από το εποπτικό πλαίσιο».  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: