ΠΡΟΣΟΧΗ! Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021, 120 δόσεις – ΕΝΦΙΑ: Οδηγός

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021, 120 δόσειςΕΝΦΙΑ: Οδηγός – Έρχονται πρόστιμα που φτάνουν τις 30.000 ευρώ ενώ εξετάζεται έντονα και το ενδεχόμενο παράτασης για δύο μήνες

Ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας που πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας, και πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ειδικά αν αυτά είναι παλαιά και υψηλού κυβισμού, βρίσκονται στο δίλλημα αν θα πρέπει να τα πληρώσουν ή να παραδώσουν τις πινακίδες ακινητοποιώντας το όχημά τους.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Ειδικά φέτος αυτό το δίλλημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού η πανδημία έχει κάνει δύσκολες τις μετακινήσεις, ενώ και η οικονομική κρίση έχε μειώσει δραματικά το διαθέσιμο εισόδημα για πολλούς φορολογούμενους, οι οποίοι και αναζητούν τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουν τα έξοδά τους.

Φέτος υπάρχουν δύο θετικά και ένα αρνητικό στην όλη διαδικασία.

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΔΩ – TAXISNET 

Το αρνητικό είναι παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια «υπόσχονται» αναπροσαρμογές προς το δικαιότερο στα τέλη, εντούτοις οι προθέσεις αυτές μένουν στα χαρτιά και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα σε σχέση με την αξία του ΙΧ.

Στα θετικά θα πρέπει να συμπεριληφθούν το ότι αναμένεται να δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, πιθανότατα δύο μήνες, ενώ η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει φέτος … ηλεκτρονικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021, 120 δόσεις – ΕΝΦΙΑ: Οδηγός – Κατάθεση πινακίδων με ένα “κλικ”

Σύμφωνα με διάταξη που κατατίθεται αύριο στην Βουλή, οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων που θέλουν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, θα μπορούν να το πράξουν … από το σπίτι τους, αποφεύγοντας τις ατελείωτες ουρές στις εφορίες.

Η ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων θα γίνεται στην ειδική πλατφόρμα «MyCar», που αναμένεται να δημιουργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει την πρόθεσή του να θέσει το όχημά του σε ακινησία.

Το νέο στοιχείο είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν θα έχει υποχρέωση αποστολής των πινακίδων στην εφορία, θα αρκεί η δήλωσή του στην πλατφόρμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021, 120 δόσεις – ΕΝΦΙΑ: Οδηγός – Πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ

Στην περίπτωση όμως που εντοπιστεί να κυκλοφορεί με το όχημα το οποίο θεωρητικά έχει θέσει σε ακινησία θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 10.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα ΙΧ μικρής κατηγορίας. Αν μάλιστα υποπέσει για δεύτερη φορά στο ίδιο ατόπημα, τότε το πρόστιμο θα αυξάνεται στις 30.000 ευρώ, όσο δηλαδή αξίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας.

Με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την «κατάθεση» των πινακίδων:

  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2021.
  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2021 και δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελούς διαβίωσης γλιτώνοντας ποσά που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.
  • Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως κυβισμού, θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2021. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2022 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Σημειώστε ότι η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021, 120 δόσεις – ΕΝΦΙΑ: Οδηγός – Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση χρεών σε εφορίες και ταμεία

Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων να επανενταχθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν κανονικά τη δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.

Επίσης παρατείνονται και οι πληρωμές των δόσεων ρυθμίσεων της εφορίας για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Σε ό,τι αφορά την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και την περίοδο Μαρτίου 2020-Οκτωβρίου 2020 και δεν μπόρεσαν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ρύθμισης των 120 δόσεων, μπορούν τώρα να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των ρυθμίσεών τους από τον Νοέμβριο και μετά.

Πότε έρχεται το Επίδομα θέρμανσης 2020-2021 – ΚΕΑ, Α21: Αιτήσεις στο idika.gr και opeka.gr

Αίσχος! Κομμένα ή μηδέν αναδρομικά για χιλιάδες συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια αναδρομικά παγώνουν! Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ

Τελευταία Επεξεργασία: