Πρωτοφανές! Ο Ερντογάν ταπείνωσε την Μέρκελ : Είπε ΟΧΙ σε Γερμανική φρεγάτα να κάνει νηοψία σε τουρκικό πλοίο

Πρωτοφανές! Ο Ερντογάν ταπείνωσε την Μέρκελ : Είπε ΟΧΙ σε Γερμανική φρεγάτα να κάνει νηοψία σε τουρκικό πλοίο.Για άλλη μία φορά οι ταπείνωσαν τους θεσμούς της ΕΕ, ενώ φαίνεται πως κάνουν ότι θέλουν τους Γερμανούς!

Η γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο», που ενισχύει από το περασμένο καλοκαίρι τη ναυτική αποστολή «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την τήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Λιβύη, σταμάτησε χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το τουρκικό φορτηγό πλοίο Rosaline A περίπου 200 χλμ. ανοικτά της Βεγγάζης και μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών ανέβηκε στο σκάφος και άρχισε να ελέγχει το φορτίο του.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σύμφωνα με το Spiegel, η Άγκυρα δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της νηοψίας. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε μόνο λίγες ώρες μετά την επιβίβαση των Γερμανών κομάντος στο πλοίο.Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ενημέρωσε τόσο το Βερολίνο, όσο και την ΕΕ ότι ο έλεγχος δεν θα εγκριθεί.

Το γερμανικό απόσπασμα έμεινε πάνω στο τουρκικό πλοίο μέχρι την αυγή σήμερα, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην γερμανική φρεγάτα με το φως της μέρας και με ασφάλεια.

Το «Rosaline A» κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Λιβύη και συγκεκριμένα προς την Μισράτα!

 

Σε ότι αφορά τους Γερμανούς, μάλλον ήταν πιο τυχεροί από τους Γάλλους παλαιότερα, καθώς από όσο γνωρίζουμε δεν εγκλωβίστηκαν από SPS-62 κάποιας τουρκικής φρεγάτας.

Μην ξεχνάμε πως η έρευνα του ΝΑΤΟ για το θερμό επεισόδιο μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων τον περασμένο Ιούνιο χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, προκειμένου να συζητηθεί δημόσια, ενώ δεν αποδίδει ευθύνες ούτε στο Παρίσι, αλλά ούτε και στην Αγκυρα.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς Τουρκία: Όποιος επιβουλέας κάνει το μοιραίο λάθος, θα το πληρώσει πολύ ακριβά

Ξεσάλωσε η Τουρκία : Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο ελληνικά νησιά

Κράτος – εγκληματική οργάνωση η Τουρκία: Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε με το φονιά του Σολομού

Τελευταία Επεξεργασία: