Ραγδαίες εξελίξεις : Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο- 10 πολεμικά αεροσκάφη σε 13 παραβιάσεις

Ραγδαίες εξελίξεις : Τουρκικές προκλήσεις στο – 10 πολεμικά αεροσκάφη σε 13 παραβιάσεις-Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Σε νέες προκλήσεις πάνω από το , προχώρησαν δέκα τουρκικά αεροσκάφη, κάνοντας 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Πιο συγκεκριμένα, έξι μαχητικά F-16, δύο μαχητικά F-4, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα ελικόπτερο προέβησαν σε 13 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Πραγματοποιήθηκε μια υπερεπτήση, πάνω από τις Οινούσσες, ενώ τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΗΠΑ: «Η Τουρκία είναι επιθετική – δεν θα το αφήσουμε έτσι» – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραγδαίες εξελίξεις : Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο- 10 πολεμικά αεροσκάφη σε 13 παραβιάσεις-Συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Πώς την σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Tα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας εστιάζουν στα μηνύματα στήριξης που έστειλε ο πρόεδρος της Αιγύπτου για τη χώρα μας
Οι σημερινές δηλώσεις από την Αθήνα του προέδρου της Αιγύπτου Αλ Σίσι δεν περνούν -όπως φαίνεται- απαρατήρητες στην Τουρκία.

«Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλο σε ό,τι αφορά τις αμυντικές σχέσεις. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη στην περιοχή», δήλωσε ο Σίσι, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας γνωστό πως οι δύο χώρες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο, την αμυντική τους συνεργασία.

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Σουλτάνος – Nέα Navtex για το «Οruc Reis» νότια του Καστελόριζου

Σύγκρουση στα Άδανα: Νεκροί 4 Τούρκοι ψαράδες – Πώς το ελληνικό τάνκερ «διεμβόλισε» το τουρκικό αλιευτικό

Τελευταία τροποποίηση στις 11/11/2020 19:41