ΣΕΙΣΜΟΙ Google Live: Η εφαρμογή που σας επιτρέπει να έχετε έγκαιρη προειδοποίηση

ΣΕΙΣΜΟΙ LIVE: Η πρόσφατη σειρά σεισμικών δονήσεων στη νότια Εύβοια δημιούργησε αυτονόητα έντονη ανησυχία τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και σε αυτούς ολόκληρης της Αττικής καθώς λόγω εγγύτητας οι δονήσεις γίνονταν ιδιαιτέρως αισθητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο δοκιμάστηκε και στην πατρίδα μας ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google. Πιο συγκεκριμένα, έγινε εφικτό να σταλεί σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android μία ειδοποίηση, πριν ακόμα εκδηλωθεί η σεισμική δόνηση.

Η ειδοποίηση ερχόταν με τη μορφή ηχητικού και γραπτού μηνύματος, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ περιλάμβανε συμβουλές ασφαλείας. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, οι περισσότεροι έλαβαν την ειδοποίηση πριν ακόμα αντιληφθούν ότι γίνεται σεισμός.
Android Earthquake Alerts System
Η Google σκεπτόμενη ότι μια έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον σεισμό χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Android (που βρίσκεται εγκατεστημένη στην πλειοψηφία των smartphone) για να παρέχει στους ανθρώπους έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr