Σέρρες: Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ Μητρόπολης, Αντιπεριφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού

Ι.Μ. ΣΕΡΡΩΝ: Στην φάση της υλοποιήσεως εισήλθε μετά και την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών η Προγραμματική Σύμβαση, η δεύτερη κατά σειρά που υπογράφθηκε στις 24 Μαρτίου ε. ε., μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Αντιπεριφέρειας Σερρών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Εμμ. Παπά, που προβλέπει την «Συντήρηση φορητών εικόνων του τέμπλου και ξυλόγλυπτων έργων» του ιστορικού ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Εμμ. Παπά.

Η πρώτη υλοποιηθείσα και ολοκληρωθείσα ήδη Σύμβαση αφορούσε στην συντήρηση και αποκατάσταση του μοναδικού σε τέχνη και κάλλος ξυλόγλυπτου τέμπλου του ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Εμμ. Παπά Σερρών.

Ο ιερός και ενοριακός ναός Αγ. Αθανασίου στο δημοτικό διαμέρισμα Εμμ. Παπά Σερρών ανεγέρθηκε το 1805, με δαπάνες μάλιστα και επιστασία του Γεωργίου Οικονόμου, ανεψιού του Εμμ. Παπά και γιού του παπα-Αθανασίου Οικονόμου, αδελφού του ήρωος. Κατά τον Σερραίο ιστορικό Ευάγγελο Στράτη, ο ήρωας και τα αδέλφια του εκτός από την οικονομική συνδρομή,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr