Σερρών Θεολόγος: Ελπίδα αναστάσεως έχουν όσοι σταυρώνουν εντός τους τον παλαιόν άνθρωπον για χάριν του Χριστού

Ι.Μ. ΣΕΡΡΩΝ: Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα ευφροσύνης και θρησκευτικής κατανύξεως, εορτάσθηκε λειτουργικώς η Κυριακή της «Σταυροπροσκυνήσεως» και στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα περικαλλέστατο ιερό Ναό Τιμ. Σταυρού Σερρών.

Σήμερα, Γ’ Κυριακή των Νηστειών της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, 19 Μαρτίου 2023, τελέσθηκε η πανηγυρική θ. Λειτουργία στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό, ιερουργήσαντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, με την συμπροσευχητική παρουσία των Βουλευτών Σερρών κ. κ. Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδη, Ελ. Αβραμάκη και Κ. Μπούμπα, του Δημάρχου Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφη, του Συνταγματάρχου του 10ου Συντάγματος Πεζικού Σερρών, του Δ/ντου της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σερρών του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και πλήθους ευλαβών χριστιανών.

Κατά την διάρκεια της θ. Μυσταγωγίας ανεγνώσθη το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί των ιερατικών κλήσεων» και ετελέσθη το μυστήριο της εις διάκονον χειροτονίας του ευλαβεστάτου νέου κ.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr