Σερρών Θεολόγος: Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως

Ι.Μ. ΣΕΡΡΩΝ: Με αισθήματα δοξολογίας προς τον άγιο Θεό, η Εκκλησία των Σερρών υποδέχθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 7:00 το απόγευμα, στα προπύλαια του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, την περίτεχνη και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας μεταβυζαντινή εικόνα της Παναγίας ένθρονης Βρεφοκρατούσας με την προσωνυμία η «Πανύμνητος», η οποία πλαισιώνεται με μορφές αρχαγγέλων, αγίων και οσίων και αποτελεί έργο πολύ σημαντικού αγιογράφου των αρχών του 16ου αιώνος, που ανήκει στην λεγομένη κρητική σχολή ζωγραφικής.

Η ιερά και σεβάσμια εικόνα, που αποτελεί κειμήλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, απεκαλύφθη κάτω από επάλληλα στρώματα νεοτέρων επιζωγραφίσεων έπειτα από την αναγκαία συντήρησή της, η οποία ολοκληρώθηκε προσφάτως με δαπάνες της Εκκλησίας, από εξειδικευμένο εργαστήριο συντηρήσεως έργων τέχνης και ευρίσκεται πλέον μονίμως σε περίτεχνο προσκυνητάρι στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, προς ευλογία των πιστών και ενίσχυση του λαού του Θεού στον πνευματικό του αγώνα.

Αμέσως μετά την υποδοχή τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβ.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr