Σίγουρος για την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ζελένσκι: Η προσαρτηθείσα από την Ρωσία Κριμαία «θα επιστρέψει σίγουρα στην Ουκρανία» δήλωσε χθες ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας χθες σε μια συγκέντρωση στο Κίεβο…
που έγινε για τον εορτασμό της επετείου της μαζικής απέλασης Τατάρων της Κριμαίας από τη χερσόνησο αυτή το 1944 τη σοβιετική περίοδο.

Ο Ουκρανός ηγέτης συγκρότησε ένα συμβούλιο επανένταξης με αρμοδιότητα να συμβουλεύει για την αποκατάσταση της ουκρανικής κυριαρχίας στην Κριμαία.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι όλο και περισσότερες χώρες συνειδητοποιούν ότι είναι αδύνατη «η επιστροφή στην ειρήνη στις διεθνείς σχέσεις και η πλήρης ισχύς του διεθνούς δικαίου» χωρίς να επιστραφεί πρώτα η Κριμαία στην Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε το έργο μας ώστε να απελευθερώσουμε την Κριμαία. Αυτό θα συμβεί σίγουρα – η πλήρης επανένταξη της στο κρατικό σύστημα της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος σε ηγετικά πρόσωπα της κοινότητας των Τατάρων και σε ανώτερους αξιωματούχους.

«Προετοιμαζόμαστε για την επανένταξη της Κριμαίας. Υπέγραψα το διάταγμα για το γνωμοδοτικό συμβούλιο για την επανένταξη και το τέλος της κατοχής της Κριμαίας μας και της πόλης (σ.σ.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: