Σιλβεστρος σε Βαρθολομαίο: Όσα συμβαίνουν σήμερα στη θρησκευτική ζωή της Ουκρανίας βαραίνουν ιδιαίτερα και την Υμετέραν Παναγιότητα

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: «Η ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα στη θρησκευτική ζωή της Ουκρανίας ιδιαιτέρα βαρύνει και την Υμετέραν Παναγιότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ανοιχτή Επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος του Μπιλοχορόντκα και πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σχολής του Κιέβου Σίλβεστρος

Απευθύνομαι εις Υμάς αυτές τις μέρες, οπότε οι ορθόδοξοι χριστιανοί όλου του κόσμου εισέρχονται εις την Αγίαν και Μεγάλην Εβδομάδα. Αυτές τις μέρες εμείς ιδιαιτέρα συναισθανόμαστε τα Παθήματα και το Σταυρικό Θάνατο του Κυρίου και Θεού και Σωτήρός μας Ιησού Χριστού. Βυθιζόμαστε με όλα τα μας αισθήματα εἰς τον μυστήριον της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Τις μέρες όμως αυτές η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία περνά σκληρές δοκιμασίες και ζει τον ίδιο Γολγοθά της. Κάθε μέρα γίνονται βίαιες καταλήψεις ακόμα και καταστροφές των ναών μας.

Η βία ασκείται εναντίον των πιστών μας. Οι τοπικές κυβερνήσεις του Κράτους μας θεσπίζουν νόμους που εισάγουν διακρίσεις κατα της Ουκρανικής μας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr