Σημαντικές αυξήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα, μειώσεις σε φυσικό αέριο και ρεύμα τον Ιανουάριο

Η εβδομάδα που ξεκινά αναδεικνύεται κρίσιμη για την Ελλάδα, με τη Eurostat να ανακοινώνει την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο και την ΕΚΤ να προσανατολίζεται σε ακόμη μία αύξηση επιτοκίων.
Σημαντικές αυξήσεις στα τρόφιμα, στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και μεγάλη μείωση στο φυσικό αέριο και στο ηλεκτρικό ρεύμα κλείνει ο πρώτος μήνας του έτους.

Η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα οδηγήσει και σε σημαντική μείωση των επιδοτήσεων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την ηλεκτρική ενέργεια, ως αποτέλεσμα όμως, θα απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος ώστε να χρηματοδοτηθούν τα πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Την Τετάρτη Eurostat να ανακοινωθεί η πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας στον οποίο αναπτύχθηκαν αντίρροπες δυνάμεις όσον αφορά στην πορεία των τιμών. Στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων τράβηξαν την ανηφόρα και αυτό οφείλεται βεβαίως στην αύξηση που παρατηρείται στη διεθνή τιμή του πετρελαίου.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: