ΣΟΚ !!!!! Τουρκία: Οι νεκροί μπορεί να φθάσουν και τους 10.000, εκτιμά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα χαράματα την Τουρκία μπορεί να φθάσει και τα 10.000 εκτιμά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το USGS είπε ότι υπάρχουν πιθανότητες 47% τα θύματα του σεισμού να κυμανθούν μεταξύ χιλίων και 10.000, 27% πιθανότητες να μην ξεπεράσουν τα χίλια και 20% πιθανότητες να κυμανθούν μεταξύ 10.000 και 100.000.

Οι εκτιμήσεις του USGS στηρίζονται σε μοντέλα βάσει άλλων σεισμών που έχουν συμβεί στο παερλθόν στην περιοχή, στον πληθυσμό που εκτέθηκε στο μεγαλύτερο πλήγμα και το πόσο ευάλωτα είναι τα κτίρια στις πιο σφοδρά πληγείσες περιοχές.

«Μεγάλος αριθμός θυμάτων και εκτεταμένες ζημιές είναι πιθανές και η καταστροφή είναι πιθανώς εκτεταμένη. Ο πληθυσμός σε αυτή την περιοχή διαμένει σε κτίρια που είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε σεισμικές δονήσεις, αν και υπάρχουν ορισμένα ανθεκτικά κτίρια», ανέφερε στην έκθεσή του.

Παράλληλα εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημιές πιθανώς θα κυμανθούν μεταξύ ενός και δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: