Σουδάν: Επιτυχείς οι πρώτες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Με ασφάλεια η απομάκρυνση Ελλήνων

Μπαρούτι εξακολουθούν να μυρίζουν οι δρόμοι του Σουδάν όπου για ακόμη ένα 24ωρο μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας Χαρτούμ να βιώνουν έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη.
Από τα περισσότερα σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα, τη στιγμή που το νερό δεν επαρκεί ενώ οι προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων λιγοστεύουν επικίνδυνα. Σε αυτό το πυρακτωμένο σκηνικό, με τις συγκρούσεις και τον εκκωφαντικό ήχο των πυροβολισμών να μην σταματούν, οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι για τον απεγκλωβισμό των πολιτών που ζουν το δράμα του Σουδάν.

Με τους νεκρούς από τις σφοδρές εχθροπραξίες να έχουν ξεπεράσει τους 400 και τις συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός να έχουν πέσει στο κενό, η δύναμη των διπλωματικών σχέσεων και των συνεργασιών φαίνεται ξεκάθαρα αφού ήδη έχουν πετύχει επιχειρήσεις ασφαλούς απομάκρυνσης.

Σειρά χωρών ανάμεσα στις οποίες οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ιταλία έχουν απομακρύνει πολίτες τους από το Χαρτούμ. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr