Σταϊκούρας: Οι ελληνικές τράπεζες θα αντέξουν τυχόν διεθνείς αναταράξεις

Καθησυχαστικός, όσον αφορά στο κατά πόσον μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η κάθετη πτώση της τιμής της μετοχής της Credit Suisse, ήταν σήμερα (16.03.2023) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σήμερα σαφώς σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τις αναταραχές που βιώνει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα τις οποίες, όπως είπε, πυροδότησε κυρίως η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η κάθετη πτώση της τιμής της μετοχής της Credit Suisse.

Μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου σχετικά με τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη για τον πληθυσμό, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι:

-1ον: Οι τράπεζες έχουν εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους με τη χρήση του προγράμματος “Ηρακλής”, των οποίων οι εγγυήσεις δεν μπαίνουν στο δημόσιο χρέος – όπως με βεβαιότητα διάφορα πολιτικά κόμματα υποστήριζαν εδώ στη Βουλή – και διαθέτουν μονοψήφιους δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: