Στοχοποιούν Μητσοτάκη και Δένδια! Οι Τούρκοι βγάζουν στην Αν. Μεσόγειο το Αμπντουλχαμίντ Χαν

Στοχοποιούν Μητσοτάκη και Δένδια! Οι Τούρκοι βγάζουν στην Αν. Μεσόγειο το «Αμπντουλχαμίντ Χαν»ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Εντείνει την εμπρηστική ρητορική και τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία, εμμένοντας στη διατήρηση της έντασης με την Ελλάδα, κυρίως για εσωτερική κατανάλωση ενόψει των κρίσιμων -για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν- Προεδρικών Εκλογών του 2023.

Φανερά εκνευρισμένη στις κινήσεις της Αθήνας, που βάζουν φρένο στον τουρκικό αναθεωρητισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα αυξάνει τις προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα, στοχοποιώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, που φαίνεται πως έχουν γίνει «εμμονή» για τους Τούρκους αξιωματούχους.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε προκλητικά πως: «θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν» με αφορμή το επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης.

Φανερά εκνευρισμένος και για την πρόσφατη υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR) με την Αίγυπτο,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: