Συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών  Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου

Σημαντικό βήμα για την ταχεία διεκπεραίωση του απαραίτητου πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε σημαντικά και κρίσιμα δημόσια κτίρια αποτελεί η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών – Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου που προχωρά άμεσα, όπως ανακοίνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Η συγκρότηση του Μητρώου βασίζεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον επείγοντα προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτιρίων, κατόπιν του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας, στην ψήφιση σχετικών διατάξεων του Ν5037/2023 (άρθρο 265) και στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΠ342 (ΦΕΚΒ/2943/4-5-2023) και υλοποιείται με ταχείες διαδικασίες από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων καταρτίζεται με τη μορφή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων και υποστηρίζεται από πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ακολουθεί κανόνες και πρότυπα για τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα πληροφοριακά συστήματα και ιδίως με την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του ΟΑΣΠ. Την υλοποίηση, την τεχνική διαχείριση και τη συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος του Μητρώου ανέλαβε και υλοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: