Συλλυπητήριο γράμμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, πληροφορηθείς μετ’ οδύνης το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Θεσσαλίας, απέστειλε Πατριαρχικό Γράμμα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Β’, εκφράζοντας τις συλλυπητήριες ευχές και την συμπαράστασή Του για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου 2023, κατά την τελεσθησόμενη στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ο Μακαριώτατος ανάπεμψε  δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων, ως και υπέρ της άνωθεν ενισχύσεως και παρηγορίας των οικογενών τους.

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Ιερώνυμε, την Υμετέραν γερασμίαν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Μετ΄ οδύνης επληροφορήθημεν  περί του επισυμβάντος εν Θεσσαλία σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο είχεν ως αποτέλεσμα τον φρικτόν θάνατον και τον τραυματισμόν δεκάδων συμπατριωτών ημών και σπεύδομεν διά του παρόντος αδελφικού ημών Γράμματος,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: