Συμφωνία Κυβέρνησης Τραπεζών για επιδότηση ενήμερων δανειοληπτών Πριν το Σάββατο οι ανακοινώσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες και πιθανότατα πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού ( κάτι που επιθυμεί η Κυβέρνηση) αναμένονται οι ανακοινώσεις από τις τράπεζες του σχεδίου επιδότησης των ενήμερων νοικοκυριών που πιέζονται από τις αυξήσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην σημερινή συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα οι τραπεζίτες ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχουν πάρει το πράσινο φως από τον SSM για να στηρίξουν τους ευάλωτους δανειολήπτες που είναι ενήμεροι στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει επιδότηση της μισής επιβάρυνσης της δόσης στεγαστικών δανείων με την περίμετρο να καλύπτει έως 30.000 δανειολήπτες.

Η αρχή θα γίνει με το νέο πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στα στεγαστικά και μέσα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, μείωση προμηθειών στις συναλλαγές.

Όπως ανέφερε πηγή κοντά στις διαβουλεύσεις «το υπουργείο Οικονομικών πήρε την πρόταση των τραπεζών για τα δάνεια, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr