Ταμασού Ησαΐας: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου, εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Ι.Μ. ΤΑΜΑΣΟΥ: Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας του Δήμου Τσερίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Kατά το κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο καλεί τον άνθρωπο η Εκκλησία να διάγει την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

«Κύριος στόχος αυτού του πνευματικού ταξιδιού, που ονομάζεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή, είναι η συνάντησή μας με τον Αναστημένο Χριστό.

Μόνο μέσα από το πρίσμα της Αναστάσεως μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει αληθινά τα άχραντα Πάθη Του. Με τη νηστεία, που μας καλεί η Εκκλησία μας από αύριο, «σταυρώνουμε», το θέλημά μας. Είναι ένας συνδυασμός κινήσεων της διάνοιας και της ψυχής. Η νηστεία η αληθινή, είναι η προοπτική για να ποθήσει ο άνθρωπος τον Χριστό,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr