Τατόι: Αποκαθίστανται οι Ανακτορικοί Κήποι

ΤΑΤΟΙ: Η αποκατάσταση των Κήπων του Ανακτόρου, στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου, προχωρεί στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού αποκατάστασης και ανάδειξης του Τατοΐου, ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, κεντρική ιδέα της μελέτης, επί της οποίας γνωμοδότησε ομοφώνως θετικά το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), είναι η αποκατάσταση των Κήπων με βάση τις αρχικές χαράξεις τους, αλλά και τις σύγχρονες αρχές πυροπροστασίας και βιωσιμότητας.

«Η αποκατάσταση και ανάδειξη των Κήπων του Ανακτόρου εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού πυρήνα του Τατοΐου, στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιοποίησής του, ως μνημειακού συνόλου. Η ιστορική τεκμηρίωση, το θεσμικό πλαίσιο για τη διατήρηση και αποκατάσταση των ιστορικών Κήπων, τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, η χρήση κατάλληλου φυτικού υλικού, προσαρμοσμένου στο μικροκλίμα και ανθεκτικού στη φωτιά, αλλά και η χρήση υλικών με βάση τις αρχές της αναστρεψιμότητας και της βιωσιμότητας, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr