Θ. Πλεύρης: Δίνουμε για την υγεία 1,4 δισ. ευρώ παραπάνω απ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019

Πλεύρης: «Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν την παρουσία των γιατρών μέσα στο ΕΣΥ. Η δε παρουσία των γιατρών στο ΕΣΥ διασφαλίζει και τον δημόσιο χαρακτήρα του», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023 στη Βουλή.
«Όταν προσπαθείς, και να αυξηθούν οι αποδοχές των γιατρών, και να έχουν παράλληλα και άλλες ευκαιρίες, τότε διασφαλίζεις ότι το δημόσιο σύστημα υγείας θα παραμείνει ισχυρό», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παρεμβαίνει με ολιστικό τρόπο, δηλαδή προωθεί την πρόληψη, ενισχύει την πρωτοβάθμια φροντίδα με επίκεντρο τον προσωπικό γιατρό, ανασυγκροτεί τον ΕΟΠΥΥ, ανασυγκροτεί το ΕΣΥ και το στηρίζει με πόρους και με ανθρώπους, στηρίζει την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη με παροχές κατ΄οίκον και ετοιμάζει την υγεία για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Πλεύρης επέλεξε να ανοίξει την ομιλία του απευθύνοντας ένα ερώτημα προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού έχει ένα πλεονέκτημα. Μιλάμε με στοιχεία και όχι θεωρητικά: 3,884 δισεκατομμύρια ευρώ για την υγεία θεωρείτε ότι είναι μικρό ποσό;  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: