Θεοφάνεια: Απίστευτο περιστατικό στο Λιανοκλάδι – Παπάς ράντισε μέσα από πυροσβεστικό και ζήτησε συγγνώμη (video)

Θεοφάνεια: Απίστευτο περιστατικό στο Λιανοκλάδι – Παπάς ράντισε μέσα από πυροσβεστικό και ζήτησε συγγνώμη – Ιερέας του Λιανοκλαδίου χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του δήμου για να ραντίσει με αγιασμό όλο το χωριό

NEWSΤελικά, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ανήμερα των Θεοφανείων, δεν τα είχαμε δει όλα. Μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που οι εικόνες από το Λιανοκλάδι Λαμίας είδαν το φως της δημοσιότητας, προβάλλοντας έναν παππά μέσα από υδροφόρο όχημα να ραντίζει με αγιασμό το χωριό!

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Πρόκειται για ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λιανοκλαδίου, όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει το lamiareport, ο οποίος χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να κάνει τον γύρο του χωριού και να ραντίσει με αγιασμό χάρη στη χρήση μάνικας όλο το χωριό.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν την κανονική τέλεση της λειτουργίας και του αγιασμού, ο ιερέας ωστόσο αποφάσισε να μην αφήσει κανέναν κάτοικο χωρίς αγιασμό, όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω εικόνες:

Να σημειωθεί πάντως πως υπήρξε άμεση αντίδραση του Δήμου που υποστήριξε πως η παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος δεν έγινε για αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα:

«Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

Θεοφάνεια: Απίστευτο περιστατικό στο Λιανοκλάδι – Παπάς ράντισε μέσα από πυροσβεστικό και ζήτησε συγγνώμη – Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Δημόσια συγγνώμη με δήλωσή του ζητά ο ιερέας μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, με τον ίδιο πάνω στο αγροτικό να «αγιάζει» τους πιστούς, καταβρέχοντάς τους με τη μάνικα, σε χωριό της Φθιώτιδας.

Ακολουθεί η δήλωση συγγνώμης που έστειλε στο LamiaReport ο ιερέας:

«Εχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και δέκα πέντε (15) περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοΐου-COVID-19, θέλησα αυθόρμητα με τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα. Δυστυχώς όμως, λόγω της εν αγνοία μου δημοσίευσης της εικόνας μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό.

Για την ενέργειά μου αυτή ζητώ ταπεινά συγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή».

Θεοφάνεια: Δεν έχουν ιερό ούτε όσιο – Έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό και επέβαλαν πρόστιμα στον Μητροπολίτη και στους πιστούς (video)

Θεοφάνεια: Επίδειξη ασέβειας – Προσαγωγές στον Λευκό Πύργο, πέταξαν και σταυρό στον Θερμαϊκό (video)

Θεοφάνεια: «Βούλιαξε» από πιστούς ο Άγιος Δημήτριος – Ιερέας ράντισε με αγιασμό τα περιπολικά στη Θεσσαλονίκη (video)

Θεοφάνεια: Ιερέας βγήκε στην πόρτα για να δώσει Θεία Κοινωνία στους πιστούς της Πάτρας

Θεοφάνεια: Μέσα οι πιστοί, έξω οι αστυνομικοί – Άνοιξαν οι εκκλησίες, πού υπάρχει συνωστισμός (video)

Τελευταία Επεξεργασία: