Θεσσαλονίκη: Οδηγίες για γονείς  Πώς να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά

Θεσσαλονίκη: Όταν ένας πατέρας βρέθηκε στο γραφείο του ψυχιάτρου, άρχισε να περιεργάζεται για αρκετή ώρα τη βιβλιοθήκη που βρισκόταν πίσω του. Λίγο αργότερα έδειξε ενδιαφέρον για δύο βιβλία γύρω από τις σχέσεις γονέων και παιδιών.
Στο ερώτημα του ψυχιάτρου αν θα τα διάβαζε, απάντησε: «γιατρέ, αν και δεν πολυδιαβάζω, έχω διαβάσει οδηγίες για τη σωστή χρήση διαφόρων πραγμάτων. Παρ’ όλα αυτά δεν διάβασα κανένα βιβλίο για τα παιδιά μου. Αυτά θα τα διαβάσω».

Την εμπειρία του αυτή περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Ιάκωβος Μαρτίδης, διερωτώμενος πόσα άραγε βιβλία έχει διαβάσει ο καθένας για τις ανθρώπινες σχέσεις. «Η γνώση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το μεγάλωμα των παιδιών έχει κόπο και ο κόπος γίνεται μεγαλύτερος, όταν οι γονείς δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Από την άλλη πλευρά, ο τρόπος ποτέ δεν είναι ένας. Χτίζεται και οι απαντήσεις είναι εξατομικευμένες, δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Αυτό είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία στο μεγάλωμα και την ανατροφή των παιδιών.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: