Θλίψη σε Τουρκία & Συρία -Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενοι, εκατομμύρια οι άστεγοι

Τις πληγές τους μετρούν στην Τουρκία και τη Συρία μετά τους δυο ισχυρότατους σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή, ο ένας 7,8 Ρίχτερ και ο άλλος 7,5.
Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, σημειώθηκε στις 04:17 τοπική ώρα (03:17 ώρα Ελλάδας).

Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Παζάρτσικ, στην επαρχία Καχραμανμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, σε εστιακό βάθος περίπου 17,9 χιλιομέτρων.

Ένας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών, σημειώθηκε στις 12:24 ώρα Ελλάδας, πάλι στη νοτιοανατολική Τουρκία, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ικίνοζου. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και τον μετασεισμό του.

Τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, τις καιρικές συνθήκες αλλά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, προκείμενου να βρουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.

Οι δύο φονικές σεισμικές δονήσεις, ισοπέδωσαν ολόκληρες περιοχές, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες χιλιάδες και αφήνοντας άστεγους εκατομμύρια ανθρώπους. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr