Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης τίμησαν μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης: Την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης τίμησαν μαθητές και καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου δημιουργώντας ένα βίντεο προκειμένου να τονίσουν την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης δίνοντας επίσης έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που έχει στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης θέλησαν να εστιάσουν με τη συγκεκριμένη δράση μέσω του you tube και το βίντεο https://www.youtube.com/watch?app=desktop&fbclid=IwAR3GhwZVsbyzUFmkzHtJI4VQqLra_mMovFe79hs2yEVfwYTdq69IKhDnDuI&v=ZvqJt2Fnstg&feature=youtu.be στην ποιοτική, ανοιχτή και ισότιμη εκπαίδευση προς όλους και τον καθοριστικό ρόλος που έχει ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων που πλήττουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος Γιοζέπ Μπορέλ μεταξύ άλλων δήλωσαν για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης που εορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου πως: «Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Έχει καθοριστική σημασία για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο να επιταχύνει την πρόοδο για την επίτευξη του 4ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ 4) σχετικά με την ποιοτική εκπαίδευση. » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr