Το δημητριακό που βοηθάει στην απώλεια βάρους

Τα προιόντα με σίκαλη ολικής άλεσης αντί για ραφιναρισμένα δημητριακά αναδεικνύονται σε ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά και λίπος.
Η αντικατάσταση των ραφιναρισμένων προϊόντων σιταριού με προϊόντα σικάλεως ολικής άλεσης μπορεί να προσφέρει αξιόλογα οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής Chalmers της Σουηδίας. Η μελέτη δείχνει ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν προϊόντα με πολλές φυτικές ίνες από σίκαλη ολικής άλεσης έχασαν περισσότερο σωματικό λίπος και συνολικό βάρος από όσους κατανάλωναν προϊόντα από ραφιναρισμένο σιτάρι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα για να αξιολογήσει τις επιδράσεις συγκεκριμένων τύπων δημητριακών στο σωματικό βάρος και λίπος, καθώς και την πρώτη που επικεντρώνεται συγκεκριμένα στη σίκαλη. Στην εργασία συμμετείχαν 242 υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες 30-70 ετών, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία να προσαρμόσουν τη διατροφή τους σε προσεκτικά ορισμένες ημερήσιες ποσότητες προϊόντων ραφιναρισμένου σιταριού ή σίκαλης ολικής άλεσης με την ίδια ενεργειακή αξία.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: