Το πανεπιστήμιο Trakia συνίδρυσε το Πανεποστημιακό Δίκτυο Three Seas

Βουλγαρία: Το πανεπιστήμιο Trakia είναι το μόνο βουλγαρικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στο Πανεπιστημιακό Δίκτυο Three Seas, έγραψε το πανεπιστήμιο στον ιστότοπό του την Πέμπτη.

Η συμφωνία για την ίδρυση του δικτύου υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας της Πολωνίας Πρζεμισλάβ Τσαρνέκι, την πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου «Πάπας Ιωάννης Παύλος ο II» στην πολωνική πόλη Λούμπλιν αιδεσιμότατο καθηγητή Μίροσλαβ Καλινόφσκι και εκπροσώπους 12 πανεπιστημίων από τις Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία. Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στο Λούμπλιν της Πολωνίας.

Η Πρωτοβουλία Three Seas συγκεντρώνει 12 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Εάν η Πρωτοβουλία Three Seas δημιουργήθηκε για να αναπτύξει τις χώρες μας, οι οποίες έχουν πολλές κοινές δραστηριότητες όσον αφορά τις υποδομές, την οικονομία, τη χρηματοδότηση και κάθε πτυχή, δεν μπορεί να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα και αποτελεσματικά χωρίς επιστημονική βάση»,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: