Το τελευταίο αντίο στον Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλο

Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ: Την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του Καθηγητή Ιωάννη Καραβιδόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και Καθηγητές Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων. Επίσης, έλαβαν μέρος και πολλοί ιερείς.

Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς και άλλοι κληρικοί.

Πυκνό εκκλησίασμα συγγενών, συναδέλφων φίλων και μαθητών του εκλιπόντος συμμετείχε στην Αναστάσιμη Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλε χορός καλλιφώνων ιεροψαλτών.

Εκ μέρους των παρισταμένων ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr