Τουρκία : Ο σεισμός ισοπέδωσε κτίρια

: Οι κάτοικοι της πόλης Μποζκούρτ στην Τουρκία, μετρούν τις πληγές τους, μετά τον ισχυρό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Εικόνες και βίντεο από τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης αλλά και από αναρτήσεις χρηστών στα social media κάνουν τον γύρο του κόσμου και αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι.

Σοβαρές ζημιές και τραυματίες άφησε πίσω της η ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Οζμάν Ζολάν, στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι, με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ να δηλώνει στον ίδιο σταθμό ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια.

«Υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, αντιμετωπίσαμε σεισμό που διήρκεσε 15-20 δευτερόλεπτα, καταστράφηκε ακόμη και ο τοίχος του γραφείου μου, γνωρίζω έως τώρα για τραυματίες όχι για απώλεια ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Μποζκούρτ.

Από την άλλη πλευρά ο αρμόδιος υγείας της τουρκικής επαρχίας Μπερνά Οζτούρκ ανέφερε πως περίπου έξι άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία του Ντενζλί, ωστόσο δεν διατρέχει λόγο ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας τους.

Εκτός από τις ζημιές, οι κάτοικοι της τούρκικης πόλης αντιμετώπισαν και τους μετασεισμούς, καθώς σύμφωνα με την cumhuriyet, μέσα σε συνολικά 4 ώρες έγιναν 56 μετασεισμοί απο 1 έως 6 ρίχτερ, αναφέρει το in.gr.