ΤΡΑΓΙΚΟ: «Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

ΤΡΑΓΙΚΟ: «Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου» – Ένα συγκλονιστικό γεγονός που παράλληλα έχει και κοινωνική διάσταση συνέβη στην Ροδόπη

Εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και πανδημίας πολλά είναι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Με ανάρτησή του ο Ευθύμης Παιδαράκης έκανε γνωστό το εξής περιστατικό:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xronos.gr, το θετικό είναι ότι τελικά  με τη συνδρομή συνανθρώπων συγκεντρώθηκε το αναγκαίο ποσό και να απεφεύχθη για την ώρα η αποκοπή του ρεύματος.

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια σε δημοσιογράφους, Aegean και αδιαφορεί επιδεικτικά για την στελέχωση των ΜΕΘ. Μάλιστα όπως συνέβη και στα Άγραφα Ευρυτανίας, αφήνει δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά, χωρίς laptop.

Μπράβο σας κύριοι!

ΝΤΡΟΠΗ – Άγραφα 2020: Δεν έχουν ίντερνετ και πληρώνουν από την τσέπη τους για τηλεκπαίδευση – Πού είναι η κυβέρνηση;

Τελευταία Επεξεργασία: