Τροχαίο στη Βουλή: Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα
Τροχαίο στη Βουλή: Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα – Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, τα όργανα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται

NEWSΣτο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν τα δύο νεφρά του άτυχου 23χρονου Ιάσονα, που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός μετά το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, τα όργανα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Υπενθυμίζεται, πως οι εν λόγω μεταμοσχεύσεις θα γίνουν μετά τη γενναία απόφαση των οικείων του να δωρίσουν τα όργανα του 23χρονου Ιάσονα, όταν αντιλήφθηκαν πως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Σημειώνεται ακόμη πως χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό Νοσοκομείο έχει αναλάβει την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος του άτυχου νεαρού και δύο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο την καρδιά και τους πνεύμονες του.

H μητέρα του Ιάσονα είχε δηλώσει: «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Νεκρός είναι. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

Τελευταία Επεξεργασία: