ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ: Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια και Αγιορείτικη κατάνυξη στα Θεοφάνεια 2023

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΝΕΑ: Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 (06/01/23 π.ε.) η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Της Αγρυπνίας του Μεγάλου Αγιασμού και της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, Βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Χανίων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και άλλους βατοπαιδινούς, αγιορείτες και επισκέπτες Πατέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με λιτανευτική πομπή μετέβησαν στον αρσανά της Μονής, όπου τελέσθηκε σε πανηγυρικό κλίμα ο Καθαγιασμός των Υδάτων με την ριψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα. Στη συνέχεια ακολούθησε το αγιορειτικό κέρασμα στο συνοδικό της Μονής και στη συνέχεια η τράπεζα, η οποία έληξε με πανηγυρική δέηση στο καθολικό της Μονής ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: