Βρυξέλλες: Βέτο από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αποφασισμένες να μην αποδεχτούν την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα 275 ευρώ εμφανίστηκαν 15 χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση η οποία δεν κατέληξε σε αποφάσεις οι 15 έβαλαν βέτο και έτσι θα συζητήσουν τα πάντα σε νέα Σύνοδο στις 13 Δεκεμβρίου.

Πολλοί από τους υπουργούς που έφταναν από το πρωί για την σύνοδο στις Βρυξέλλες χαρακτήριζαν την πρόταση της Κομισιόν ως ένα κακόγουστο αστείο.

Όλα λοιπόν πάγωσαν προκειμένου να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση που θα είναι εφαρμόσιμη και θα ανακουφίζει επί της ουσίας τους πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση για τίποτα όσο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για όλα», δήλωνε φτάνοντας για την σύνοδο ο υπουργός Ενέργειας του Βελγίου.

Το παρασκήνιο
Οι «15» πρότειναν να παγώσουν τα κείμενα ως έχουν, καθώς θεωρούνται κατά βάση ικανοποιητικά έως ότου καταλήξουν οι συνομιλίες επί του κανονισμού για το πλαφόν.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: