Ξεσάλωσε η Τουρκία! Σε πανικό ο Τσαβούσογλου: Κουνάει το δάχτυλο στην Ε.Ε. βλέποντας τα… δύσκολα να πλησιάζουν

Ξεσάλωσε η ! Σε πανικό ο Τσαβούσογλου: Κουνάει το δάχτυλο στην Ε.Ε. βλέποντας τα… δύσκολα να πλησιάζουν-Επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει η Τουρκία, ενόψει μάλιστα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, οπότε η Ένωση αναμένεται να συζητήσει πιθανές κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ε.Ε. να αναγνωρίσει τα λάθη της», δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ε.Ε., «πέρα από τα να αναγνωρίσει τα λάθη της» και «να κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση» αναφέρει το πρακτορείο Αναντολού.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως έκανε νέο άνοιγμα στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

«Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση, βάσει στρατηγικών συμφερόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Ξεσάλωσε η Τουρκία!-Βερολίνο: «Προβληματική από πολλές απόψεις» η συμπεριφορά της Άγκυρας

Από πολλές απόψεις προβληματική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείσα για το επεισόδιο.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας -συμπεριλαμβανομένων και τέτοιων περιστατικών- βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για επιβολή κυρώσεων σε όσους εμποδίζουν τον διάλογο στη Λιβύη απηύθυναν τη Δευτέρα η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία

Η Τουρκία καλεί για εξηγήσεις τους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της ΕΕ !

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προς Τουρκία: Όποιος επιβουλέας κάνει το μοιραίο λάθος, θα το πληρώσει πολύ ακριβά

Τελευταία Επεξεργασία: