Υποδοχή των Αχράντων Παθών στα Τρίκαλα

Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ: Με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας και συγκίνησης υποδέχθηκε ο φιλόχριστος λαός των Τρικάλων τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου μας το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, προερχόμενα από την ιστορική Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα ιερά κειμήλια κόμισε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ιερόθεος Παπαθανασίου και τα παρέδωσε στα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του κλήρου και λαού της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αφού τελέσθηκε η προβλεπομένη υπό της Εκκλησιαστικής τάξεως Δέηση ακολούθησε ο Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομιλών, και καλωσορίζοντας τον π. Ιερόθεο και τη συνοδεία του, τον ευχαρίστησε για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν τα «χαριτόβρυτα Άχραντα Πάθη» από την Πελοπόννησο, τα οποία περιλαμβάνουν τεμάχια του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: