ΥΠΟΙΚ: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα Funds επιβεβαιώνει όσα προβλέπει ο νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου που ανοίγει τον δρόμο στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς αναφέρεται το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.
Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου «επιβεβαιώνει όσα προβλέπει η νομοθεσία που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Με σημερινές ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης σπεύδουν να τοποθετηθούν επί της απόφασης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έλαβε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers) να εκκινούν διαδικασίες πλειστηριασμού για δάνεια τα οποία έχουν μεταβιβαστεί από τράπεζες.

Απόφαση η οποία, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο με ευρύτατη πλειοψηφία.

Απόφαση η οποία, όπως προκύπτει από τον Τύπο, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει όσα προβλέπει η νομοθεσία που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4354/2015) σχετικά με τη νομιμοποίηση των εταιρειών servicers να διενεργούν δικαστικές και εξώδικες ενέργειες επί των απαιτήσεων που τους μεταβιβάστηκαν, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr