Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ, 534 ευρώ και 800 ευρώ: Όλα τα νέα

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ (oga.gr), ΝΑΤ (nat.gr), ΟΑΕΕ (oaee.gr), ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ, 534 ευρώ και 800 ευρώ: Όλα τα νέα – Ποιες πληρώνονται σήμερα Τετάρτη ανά ταμείο

NEWSΟλοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιανουαρίου 2021 στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία καταβολής των συντάξεων ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή λόγων των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής για τις μηνιαίες κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ ορίζεται:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2021:

  • Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ, 534 ευρώ και 800 ευρώ: Όλα τα νέα – Πότε θα καταβληθούν τα ποσά

Η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις αναμένεται να πληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε κάνει την ίδια δήλωση, δεσμευόμενος για πληρωμές έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία υποβολής διαδικτυακών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ, όσον αφορά στην αναστολή συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου, έχει αρχίσει από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις στο «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν να υποβληθούν έως τις 31/12, κάτι που σημαίνει πως πληρωμές ίσως γίνουν και τον Ιανουάριο.

Όλες οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες για τον Δεκέμβριο, με βάση την διευρυμένη λίστα ΚΑΔ πληττόμενων Νοεμβρίου, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσω click away θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή και άρα οι ίδιες οι επιχειρήσεις χαίρουν όλων των ευεργετικών ρυθμίσεων που έχουν οριστεί, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το οικονομικό βοήθημα.

Συντάξεις νέα: Εν’ όψει οι νέες συντάξεις – ΕΦΚΑ εισφορές, 800 ευρώ: Όλα τα νεότερα

Δώρο Χριστουγέννων 2020, Εκκρεμείς συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου – Αίτηση για επίδομα θέρμανσης

Τελευταία τροποποίηση στις 23/12/2020 11:41