Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Είδαν το ελληνικό F-16 Viper και κρύφτηκαν – Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Είδαν το ελληνικό F-16 Viper και κρύφτηκαν – Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου – Δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο η πρώτη πτήση του ελληνικού F-16 Viper – Κάνουν λόγο για κορυφαία έκδοση των F-16

NEWSΣύμφωνα με τους Τούρκους του haber7.com η Αθήνα θέλει να αποκτήσει υπεροχή στον αέρα ενάντια στην Τουρκία στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

«Η Ελλάδα, πραγματοποιώντας διαπραγματεύσεις για UAV με το Ισραήλ, έστειλε επιστολή πρόθεσης να αγοράσει 24 F-35 από τις ΗΠΑ», τονίζουν οι Τούρκοι.

Μάλιστα το άρθρο του haber7.com τιτλοφορείται ως: «Η Ελλάδα παίζει με φωτιά! Το F-16 έκανε την πρώτη του πτήση, αναβαθμίστηκε σε επίπεδο “Viper”».

Οι Τούρκοι τονίζουν πως πρόκειται για την κορυφαία έκδοση των F-16.

Το κόστος εκσυγχρονισμού του ελληνικού στόλου F-16 θα κοστίσει 1,2 δισ. δολάρια.

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Είδαν το ελληνικό F-16 Viper και κρύφτηκαν – Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου – Τα χαρακτηριστικά και ο οπλισμός

Tα Viper θα προσδώσουν μεγάλο πλεονέκτημα από αέρος στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, αφού δεν θα διαθέτει μόνο τα πιο εξελιγμένα F-16 παγκοσμίως αλλά σχεδιάζεται η αναβάθμισή τους και με νέα όπλα, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα, που θα δώσουν ακόμα ένα πλεονέκτημα στα ελληνικά «φτερά».

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Viper είναι το ραντάρ AESA που το δίνει την δυνατότητα στοχοποίησης παντός καιρού με υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση. Επίσης δίνει την δυνατότητα ταυτόχρονης απεικόνισης στόχων σε αέρα και έδαφος. Οι δυνατότητες του ραντάρ πολλαπλασιάζονται με το σκοπευτικό σύστημα Sniper.

Τα Viper όμως για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις μεγάλες τους δυνατότητες αναμένεται να εξοπλιστούν και με νέα όπλα. Αναφορικά τους πυραύλους AGM-84 Harpoon, για τους οποίους είχε ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν σκοπό να τους δώσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση προχωρά θετικά για την Πολεμική μας Αεροπορία. Πρόκειται για υπερσύγχρονους πυραύλους, αντίστοιχους των AM-39 Exocet, τους οποίους ήδη διαθέτει η HAF για τα Mirage 2000 και μάλιστα με βεληνεκές άνω των 300 χλμ.

Ενδιαφέρον η HAF έχει ήδη εκφράσει τόσο για τους πυραύλους εναντίον radar AGM-88E AARGM με δυνατότητες να προσβάλουν στόχους ακόμα και υπό τη χρήση αντίμετρων από τον εχθρό όσο και για τους AGM-158 JASSM αντίστοιχους των Γαλλικών Scalp τους οποίους επίσης ήδη έχει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία.

Είναι προφανές πως με Rafale, F-35, F-16 Viper και αναβαθμισμένα Mirage 2000-5, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία γίνεται απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αναγκάζοντας έτσι την Άγκυρα να… σκεφτεί διπλά αν θα προκαλέσει αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Αυτά είναι τα ελληνικά κομάντο: Επίδειξη δύναμης σε ασκήσεις με τις ΗΠΑ – Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ξεσήκωσαν απίστευτο υλικό οι Τούρκοι – Τα ντοκουμέντα της κατασκοπείας στο Καστελόριζο

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Τι θα κρίνει το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Ραγδαίες εξελίξεις

Τελευταία τροποποίηση στις 19/01/2021 11:38